Roestvrijstalen grafsteenletters in hoogste kwaliteit voor uw grafmonument

RVS grafletters in hoogwaardige kwaliteit van Planet Earth Fonts Collection bieden een bijzondere en hoogwaardige uitstraling aan uw grafmonument.

RVS grafletters van Graniso

Roestvrijstalen (RVS) grafsteenletters van hoogwaardige kwaliteit van de Planet Earth Fonts collection zorgen voor een moderne en strakke uitstraling op een grafsteen. Met RVS belettering is het mogelijk om in schrift of in losse letters woorden en namen van uw dierbare op de grafsteen te bevestigen. Voor grafbelettering wordt enkel gebruik gemaakt van het sterkste soort roestvrijstaal, namelijk RVS 316L. Ook wel Chirurgisch staal genoemd.

Wat is RVS?

RVS wordt in de volksmond vaak roestvrijstaal genoemd. RVS is een slijtvast en veelzijdig materiaal dat zowel binnen als buiten het huis wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Hierom is het geschikt om in allerlei objecten te verwerken. Deze objecten worden door de toepassing van RVS erg sterk.

Maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is RVS niet volledig vrij van roestvrijstaal. Op RVS zit een flinterdun, transparant laagje roest dat het materiaal beschermt tegen beschadigingen van buitenaf. Bijvoorbeeld door het weer of stoten of krassen. Dit laagje wordt de oxidatie laag genoemd en voorkomt juist dat het materiaal gaat roesten. RVS kan op verschillende manieren worden samengesteld en op basis van deze samenstelling wordt bepaald waarvoor de RVS gebruikt kan worden. Bij Graniso werken we enkel met het échte, sterke RVS materiaal voor de beste kwaliteit grafbelettering.

Hoe worden onze RVS letters gemaakt?

Onze RVS letters worden door ons gemaakt aan de hand van een CNC freestechniek. Hierna worden ze handmatig afgewerkt. CNC freesmachine is een manier van frezen die computergestuurd is. Hierbij freest de software tot op de 100ste millimeter.

Alle soorten RVS afwerkingen

Er zijn vier manieren waarop wij onze RVS letters kunnen maken. Van boven naar beneden op de foto rechts is dit: 

  1. Licht gestraald;
  2. Fijn gesatineerd;
  3. Grof gesatineerd;
  4. Grof gesatineerd waarbij de zij- en achterkant bekleed zijn met zwarte poederlak. 

 

 

 

 

 

 

 


 

Gemakkelijke bevestiging van de grafletters

Alle RVS grafletters, zowel in schrift als de losse letters, zijn eenvoudig op een grafsteen te bevestigen. Iedere letter heeft montagepinnen. Voor bevestiging moeten gaten worden geboord in de grafsteen waarna de montagepinnen hierin kunnen worden bevestigd met sterke lijm. 

RVS grafletters bestellen bij Graniso

RVS grafletters zijn gemakkelijk te bestellen door uw tekst te mailen naar info@graniso.com. Vermeld daarbij uw voorkeur voor de afwerkingen en eventuele andere specificaties of vragen. Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Sorteer op

Winkelwagen

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe grafstenen- en accessoires, gereedschappen of service diensten? Abonneer dan op onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2015 - 2024 GRANISO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel